Tibetaanse Yoga deel 2

0 Comments

Ik heb twee workshops ontwikkeld rondom energieke en helende series uit de Boeddhistische tradities in Tibet.

De Vijf Tibetanen

Midden in het Himalaya gebergte ligt een oud geheim verborgen. Daar hebben de Tibetaanse monniken ongeveer 2500 jaar geleden een serie oefeningen met mystieke mogelijkheden ontwikkeld. Deze werden mondeling aan elkaar doorgegeven. De Tibetaanse monniken noemden de oefeningen Riten. In Nederland staan ze vooral bekend als De Vijf Tibetanen.

Het eerste belangrijke punt dat we leren is, dat er 7 centra zijn in het lichaam. Magnetische draaiende gebieden (wij noemen dit chakra’s). Ze bewegen op grote snelheid in een gezond lichaam. Door het doen van de vijf Tibetanen worden deze centra geactiveerd.

De Zuiverende Tibetanen

In deze workshop maak je kennis met de Negen Zuiverende Ademhalingen en de Vijf Tsa Lung oefeningen uit de Bön traditie van Tibet.

Elk van deze twee methoden is een hulpmiddel bij meditatiebeoefening, een poort tot een meer open, heldere en stabiele manier om de natuurlijke staat van de geest te behouden.

Alle oude meesters en yogi’s deden deze oefeningen om ziektes te voorkomen, of om een ziekte te genezen. De oefeningen openen alle energiecentra in ons lichaam (chakra’s) en alle subtiele kanalen (nadi’s), zodat Wind beter stroomt. Deze Wind draagt ons pure bewustzijn naar ons hogere zelf.

De oefeningen zijn zo aangepast door Tenzin Wangyal Rinpoche, dat ze eenvoudig genoeg zijn voor iedereen om in je dagelijkse routine in te bouwen. Of je nu alleen de Negen Zuiverende Ademhalingen doet of de Vijf Tsa Lung oefeningen, of beide, het is een goede voorbereiding voor je meditatie.

Categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *