Yoga is voor iedereen

0 Comments

Drie misvattingen over yoga

Er bestaan nog steeds veel misvattingen over yoga. Hierbij wil ik de drie grootste misvattingen ontkrachten:

1- Yoga is zweverig

2- Yoga is alleen voor lenige en slanke mensen

3- Voor yoga moet je rustig en geduldig zijn

Yoga is niet zweverig

Yoga is de kunst van te leven. Zonder dogma’s. De fysieke houdingen helpen je je geest leeg te maken en jouw lichaam gezond te houden. De ademhalingsoefeningen helpen je om de adem optimaal te gebruiken. Ontspanningsoefeningen en meditatie, die onderdeel zijn van een yogales, zijn helend voor de zenuwen, waardoor je alles uit het leven kunt halen en je vole potentie ontdekt en benut.

Yoga is zeker niet alleen voor lenige en slanke mensen

Yoga is voor iedereen: stijf of lenig, slank of vol, jong of oud. Wanneer je oefent binnen jouw mogelijkheden, dan geeft het dat wat jij op dat moment nodig hebt. Het lichaam gaat stromen en jubelen, waardoor je beter in je vel komt te zitten, vreugde ervaart, ongeacht de uiterlijke vorm.

Voor yoga hoef je niet rustig en geduldig zijn

Ha ha ha. Als je onrustig van aard bent zul je zelfs meer profijt hebben van een rustige yogales dan van een sessie Tae Bo. Je leert namelijk je energie beter te verdelen, waardoor de pieken en dalen in je energie meer in harmonie komen. Als je onrustig van aard bent staan ook de zenuwen onder continue spanning. Niks mis met lekker sporten, maar zorg ernaast voor de nodige rust en ontspanning, zodat lichaam en geest weer kunnen herstellen.

Uitdagingen

Natuurlijk kan yoga lastig en confronterend zijn en het is aan jou of en wanneer je de uitdaging aan wilt gaan.

Je bent vrij en goed zoals je bent.

Categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *