Yoga op maat

Yoga Op Maat betekent dat ik je een yogales kan aanbieden vanuit verschillende invalshoeken.

Het is belangrijk dat je zelf goed bedenkt wat je doel is. Samen kunnen we dan een traject bespreken, waarmee we naar dat doel toe kunnen werken. Wanneer je jezelf haalbare doelen stelt zal het je vreugde schenken wanneer het doel bereikt is.

Mijn doel is om je de vreugde te laten ervaren van een stromend lichaam en een vloeibare geest.

Waarom privéles

Wat zo fijn is aan één-op-één werken is dat we samen, zonder pottenkijkers, op zoek kunnen gaan naar wat voor jou het beste werkt. Dat is namelijk voor iedereen anders, iedereen heeft daarin zijn eigen unieke reis en mag zijn eigen pad bepalen.

Zelf ben ik bijvoorbeeld heel gevoelig. Ik kan ook niet zo goed tegen alles wat hard is: harde wind, harde geluiden, grote groepen. Vroeger zag ik dat als een zwakte en dacht ik dat ik overal gewoon maar tegen moest kunnen, ik probeerde me dan ook groter en sterker voor te doen dan ik was. Nu zie ik het veel meer als een kracht en heb ik geleerd wat voor mij werkt. Bovendien durf ik het aan te geven als iets niet voor mij werkt, zonder mezelf daarbij beperkingen op te leggen.

Waar en wanneer

Als we samen gaan werken, kun je verwachten dat ik een ontspannen, serene en veilige sfeer creëer voor ons allebei. Ik ben wel een vroege slaper en het meest productief overdag, dus een privésessie boek ik bij voorkeur tussen 10.00 en 17.00. Je kunt ervoor kiezen dat ik bij jou thuis kom of dat jij naar de yogastudio van Integrale Yoga in Rotterdam komt.

Als we met elkaar aan de slag gaan is het belangrijk dat je ervoor open staat om iets nieuws te ontdekken. Dat je bereid bent om oude, ongezonde gewoontes en patronen te doorbreken. Niet om jezelf te beoordelen of veroordelen, maar juist om er met openheid en zachtheid naar te kijken. Jij bepaalt wat je wilt behouden en waar je vanaf wilt.

Je kunt kiezen voor een les van 1 uur of een les van 1,5 uur.

Integrale Yoga, Hatha yoga of Yogatherapie

Afhankelijk van je wensen en/of je klachten maken we een plan. Misschien wil je de basis van Hatha yoga leren, wil je vooral leren hoe je beter kan ontspannen of ben je geïnteresseerd in mediteren. Integrale yoga is een combinatie van al deze onderdelen.

Steeds meer fysiotherapeuten, osteopaten en acupuncturisten zien het belang van yoga als ondersteuning van hun behandelingen. Kamp je met fysieke klachten en wil je weten wat je zelf kunt doen om je lichaam weer optimaal te laten functioneren? Dan kunnen we op basis van technieken uit de Yogatherapie een plan maken. Dit is een combinatie van kennis uit de yogatraditie en kennis van de westerse anatomie.

  • Ontspanningsoefeningen
  • Zelfreflectie en contemplatie
  • Ademhalingsoefeningen
  • Yogahoudingen die dynamisch worden uitgevoerd op het ritme van de adem.
  • De houdingen versterken veelal de kleinere subtiele spieren,
    waardoor de grote grove spieren meer ondersteuning krijgen.
  • Klachten zullen afnemen en de kracht en souplesse zullen toenemen.